HomeAlgemeenFinancieelWaarom een auto leasen?

Gerelateerde Blogs

Waarom een auto leasen?

 

Veel mensen willen heel veel. Een nieuw paar schoenen, de nieuwste telefoon die net ietsje anders is dan de vorige, een nieuwe bank of een nieuwe vakantie. Wij kunnen dit allemaal maar moeilijk begrijpen, maar een nieuwe auto? Dat vinden we maar al te logisch! Wij kunnen hier wél met ons hoofd bij en vertellen je hier maar al te graag over. Op het eerste gezicht lijkt dan een auto kopen de meest voor de hand liggende optie, maar inmiddels zijn veel Nederlanders er achter gekomen dat dat het eigenlijk net niet is. Ze zijn achter leaseconstructies gekomen van bijvoorbeeld lease.auto en andere bedrijven. In deze blog vertellen we je waarom het zo logisch is dat al die Nederlanders hiervoor kiezen. Er zitten namelijk hele goede redenen achter die heel makkelijk verklaren waarom leasen een goede optie is. Lees dus vooral verder als je benieuwd bent wat we hier allemaal mee bedoelen. 

Prijs

Prijs? Huh? Leasen is toch lenen, en lenen is toch duurder dan zelf kopen? Ja, dat klopt. Maar toch moet je weten dat leasen tegenwoordig vrij goedkoop kan. Helemaal met een optie zoals financial lease ben je niet zo gek veel meer kwijt dan wanneer je een auto zelf gaat kopen. Met financial lease ben je zelf ook meteen eigenaar, hetgeen vrij voordelig kan zijn als je een auto zakelijk aanschaft of iets dergelijks. Daarnaast is leasen steeds goedkoper geworden omdat er nu eenmaal meer lease aanbieders op de markt zijn gekomen en omdat lenen tegenwoordig niet meer zo duur is als het vroeger was. 

Minder inleveren

Minder inleveren? Wat zou je moeten inleveren dan? Geld? Ja, dat ook maar dat is niet wat we bedoelen. Wat we wél bedoelen, is dat je niet hoeft in te leveren op het gebied van comfort of iets dergelijks. Dit komt omdat je met geld lenen zelf niet in een keer een smak met geld neer hoeft te leggen, als je dat niet hoeft te doen kun je vaak een veel mooiere en meer comfortabele auto verkrijgen dan wanneer je een auto zou kopen. 

Gemak

Daarnaast is het gemak ook een hele goede reden om een auto te leasen. Een lening verkrijgen bij de bank is vaak veel moeilijker en leasen is, net zoals het aanschaffen van een auto, heel snel en simpel gedaan. Je hoeft het dus niet te laten omdat je bang bent dat het je veel moeite kost.

Recente Blogs