Een hotelletje pakken in ons eigen Nederland kan erg leuk zijn. Wel zijn er een aantal keuzes die je van tevoren zult moeten maken. Wil je dat er natuur in de buurt is of juist liever dicht bij een grote stad? Welke faciliteiten zijn er voor jou onmisbaar?

Hotel in het centrum

Een hotel in hartje centrum heeft natuurlijk veel voordelen. Het grootste voordeel is dat je snel in de stad bent. Je kunt vanuit je hotel zo naar de stad lopen en als je iets vergeten bent of je hebt te veel geshopt kun je tussendoor gemakkelijk terug naar je kamer. Verder is het gezellig om je tussen de vele andere toeristen te begeven. Wel is een hotel midden in het centrum vaak een stukje duurder dan de hotels aan de rand van het centrum of net daarbuiten. Toch is het wel de moeite waard om het eens te proberen zo’n hotel in het centrum. Wat denk je van hotel arnhem centrum? Wanneer je daarop zoekt krijg je gegarandeerd een aantal mooie aanbiedingen. Arnhem is een erg gezellige stad met veel sfeer. Zeker wanneer straks de horeca weer open zal zijn is het hier goed vertoeven. Je kunt dit bijvoorbeeld plannen richting aankomende zomer!

Een dorp verderop

In plaats van een hotel midden in het centrum kun je er ook voor kiezen om een hotel te nemen in de buurt van de stad. Vaak liggen er in de buurt genoeg dorpjes met een prima bereikbaarheid naar de stad. Zo hebben mijn vriend en ik afgelopen zomer een hotelletje in de buurt van Arnhem gekozen. Het hotel waarin we verbleven verhuurd elektrische fietsen. Wat een uitkomt! We waren met een half uur midden in het centrum van Arnhem. Daar heb je dan weer genoeg bewaakte fietsenstallingen zodat je de fiets veilig kunt stallen. Naast dat je snel bij de stad bent heeft een hotel buiten de stad vaak ook meer natuur in de omgeving. Zo lag dit hotel midden in de bossen en kon je er uitstekend wandelen en dus ook fietsen.

Het platteland

Voor de mensen die helemaal niet van drukte houden zijn er gelukkig ook wat hotels te vinden ver van de stad verwijderd. Zo heb ik wel eens in een oud landhuis geslapen die omgebouwd was tot hotel. Deze lag midden in een uitgestrekt weiland met aangrenzend een mooi bosgebied. Daarnaast had dit hotel een naastgelegen wellnesscomplex waar je ook heerlijk kon genieten van rust en ontspanning. Zo is er voor ieder wat wils te vinden in de hotelwereld.