HomeVrije tijd & VakantieOp vakantie in Nederland? Wij hebben een aantal leuke provincies op een...

Gerelateerde Blogs

Op vakantie in Nederland? Wij hebben een aantal leuke provincies op een rijtje gezet

Nederland is een prachtig land om te bezoeken, met vele mooie provincies om te verkennen. Elk provincie heeft iets unieks te bieden, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen waar je naartoe zou willen gaan. Om je een handje te helpen, hebben we een lijstje gemaakt van de meest aantrekkelijke provincies in Nederland om op vakantie te gaan.

1. Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie in het noordoosten van Nederland. Het landschap is groen en heuvelachtig, met vele bossen en meren. Dit is een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die van wandelen en fietsen houden. Er zijn ook tal van historische bezienswaardigheden, zoals de hunebedden, om te bezoeken.

2. Zeeland

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland, aan de kust. Het is een populaire bestemming onder toeristen vanwege de prachtige stranden, het mooie weer en de gezellige sfeer. Er is van alles te doen in Zeeland, van watersporten tot winkelen en sightseeing. Ben je opzoek naar een vakantiepark Zeeland met zwembad? Dan kan je dit online gemakkelijk vinden, via de eerder getoonde link vind je de mooiste vakantieparken met zwembad. Indien je toch meer van kamperen houdt is het een optie om een camping Zeeland met prive sanitair te boeken. Dan ga je wel echt kamperen maar heb je net iets meer comfort en luxe dan op een standaard camping. In Zeeland zijn ook prachtige steden en dorpjes te vinden, denk bijvoorbeeld aan Middelburg, Goes en Vlissingen. 

3. Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie in het westen van Nederland. Het is een zeer populaire bestemming vanwege de hoofdstad Amsterdam, maar er is meer te zien en te doen in deze provincie. Bezoek bijvoorbeeld de steden Haarlem en Volendam, of ga naar het strand in het noorden van de provincie.

4. Limburg

Limburg is een provincie in het zuiden van Nederland, aan de grens met België. Het is een rustige en landelijke provincie, met een aantal mooie steden en dorpen. Het is een perfecte bestemming voor mensen die van wandelen en fietsen houden, of voor mensen die gewoon willen ontspannen in de natuur. Limburg is erg heuvelig en geeft daarom een heel ander gevoel dan de rest van Nederland. Niet alleen in de zomer maar ook in de winter (vooral met sneeuw) is Limburg prachtig om te bezoeken. 

5. Zuid-Holland

Zuid-Holland is een provincie in het westen van Nederland. Het is een zeer populaire bestemming, vanwege de hoofdstad Den Haag en de badplaatsen aan de kust. Maar er is meer te zien en te doen in deze provincie. Bezoek bijvoorbeeld de steden Rotterdam en Leiden, of ga naar het strand in het westen van de provincie. Aan de kust heb je bijvoorbeeld badplaats Scheveningen waar je heerlijk aan het strand kan liggen.

Recente Blogs