Het is weer zo ver, we zitten nogmaals in een lockdown. De scholen zijn dicht en iedereen moet zo veel mogelijk thuiswerken. De maatregelen die zijn genomen zijn nodig, maar het brengt natuurlijk wel weer wat moeilijkheden voor je mee misschien. Je bent nu weer veel meer thuis dan voorheen. Dat kan best veel van je vragen. Hier vier tips wat je kan doen om beter de lockdown door te komen.

#1 fietsen

Niks is zo lekker om even je hoofd leeg te maken in de frisse natuur. Fietsen kan daarbij erg helpen. Mocht je geen goede fiets hebben is dit eigenlijk het moment om te zeggen ik ga een nieuwe damesfiets of herenfiets kopen. Want een goede fiets zorgt er immers voor dat het ook leuk wordt om te fietsen. Nog een bijkomend voordeel van fietsen is dat je ook gelijk aan je dagelijkse lichaamsbeweging komt.

#2 structuur aanbrengen in je dagen

Om deze dagen goed door te komen is het belangrijk om een ritme in je dag te houden, ondanks dat je niet naar werk of school hoeft. Daarbij is het belangrijk dat je op tijd opstaat en je normale bedtijden blijft aanhouden. Wat ook handig is om in de ochtend en to do list te maken met alle dingen die je uit wil voeren op die dag. Zo zorg je ervoor dat je niet niks gaat doen. Zorg ervoor dat je ook op vaste momenten rust neemt.

#3 thuis spellen doen

Als je met meerdere mensen in een huis woont kan je spellen doen. Als dat niet het geval is kan je ook twee mensen uitnodigen om spellen mee te spelen. Als je jonge kinderen thuis hebt kan je een hindernisbaan maken. Ook kan je een speurtocht doen binnen huis waarbij mensen een raadsel moeten oplossen. Tevens kan je natuurlijk ook lekker ‘ouderwets’ de hele dag bord- of kaartspellen gaan spelen. Er zijn genoeg leuke bordspellen voor alle leeftijd te vinden. Kies een spel waar iedereen zin in heeft.

#4 online activiteiten

Het lijkt misschien nu moeilijker om in contact te blijven met je familie en vrienden, maar er zijn gelukkig veel manieren om op afstand te blijven en toch contact te houden met anderen. Online activiteiten zijn daar een voorbeeld van. Ga bijvoorbeeld met je vrienden een pubquiz doen via Zoom of Teams. Ga studeren met een vriend via skype. Of ga online gamen. Ga met je familie online een borrel houden. Er zijn zoveel dingen mogelijk online, maar er gebruik van.