HomeMode & BeautyKlaar voor de zomer worden!

Gerelateerde Blogs

Klaar voor de zomer worden!

Bij warmer weer hoort de behoefte om klaar voor de zomer te worden. Het water gaat de vriezer in voor ijsblokjes, ijs wordt binnen gehaald en veel mensen letten iets meer op wat zij gaan eten. Zo zien zij er (nog) beter uit zien in een badpak, bikini of zwembroek. Maar wat is een veilige manier om in vorm te komen? Hier zijn de zeven beste dieet-tips!

Tip 1: een doel zetten

Het belangrijkste ding om te doen wanneer je op dieet wil, is om te beginnen met het zetten van een doel. Kijk op de weegschaal wat het gewicht op het startpunt is en bereken jouw BMI. BMI is iemands lengte keer gewicht. De uitkomst laat zien of je op een gezond gewicht bent. Met deze informatie op zak kan er een plan gemaakt worden van hoeveel kilo er af kan. Natuurlijk is het belangrijk om er op te letten dat je nog op een gezond gewicht bent, ook in bikini of zwembroek.

Tip 2: de tijd nemen

Een dieet kan lang duren en veel mensen geven op voordat het doel behaald is. Om ervoor te zorgen dit wel gaat lukken, is er een makkelijk dieet nodig: iets wat wel helpt, maar ook goed te behouden is. Diëten zoals slimdiet hebben koolhydraatarme en  eiwitrijke maaltijden die gevolgd kunnen worden. Voor elk eetmoment van de dag, zoals ontbijt, een tussendoor en een hoofdgerecht, zijn er heerlijke maaltijden om voor te bereiden.

Tip 3: genoeg voedingsstoffen binnen krijgen

Om ervoor te zorgen dat iemand toch gezond blijft tijdens het volgen van een dieet, hoort er gelet te worden op wat er precies gegeten wordt. Er kan een opschrijfboekje of een app gebruikt worden om bij te houden wat er precies gegeten wordt. In één opslag kan er gezien worden wat voor voedingsstoffen er in het dieet missen, zodat je nog gezond blijft!

Tip 4 : ga bewegen

Bewegen is goed voor iemand! Het verbrandt vet en zorgt ervoor dat het lichaam er goed uit ziet. Daarnaast zorgt sporten voor serotonine aanmaak, oftewel het stofje dat iemand blij maakt. Wie wil dat nou niet?

Tip 5: boodschappen doen

Boodschappen doen op een lege maag kan ervoor zorgen dat iemand meer dingen koopt dat echt nodig is. Zeker wanneer het gaat om lekkers en zoetigheid wat snel gegeten kan worden. Het is dus handiger om wat te eten voordat je naar de winkel gaat. Daarnaast kan een boodschappenlijstje veel helpen. Zo is het makkelijker om niet te zwichten voor lekkernij.

Tip 6: water drinken

Het drinken van water en thee geeft een vol gevoel. Door genoeg te drinken, ben je minder geneigd om dingen te eten. Genoeg water en vocht helpt daarnaast het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Dit komt omdat er een grotere urineproductie is door al het drinken. Water en thee zijn hiervoor het beste, omdat hier weinig tot geen calorieën inzitten. In suikerdranken en alcohol zitten wel calorieën, waardoor deze het beste gemeden kunnen worden tijdens een dieet.

Recente Blogs