HomeVrije tijd & VakantieNaar het land van ijs

Gerelateerde Blogs

Naar het land van ijs

Een reis naar IJsland is een droomvakantie voor velen, en terecht. Van de adembenemende natuur tot de unieke culturele ervaringen, IJsland is een land dat iedereen een keer in zijn leven moet bezoeken. Het is heel anders dan andere populaire vakantielanden. In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

De hoofdstad

Want hoe hoort je vakantie eruit te zien? Nou, laten we de vakantie beginne in de hoofdstad. De hoofdstad is Reykjavik. Deze stad is zo leuk dat je ook prima alleen hiernaartoe kunt, je vermaakt je prima met een stedentrip Reykjavik. De stad is klein maar charmant, met prachtige gebouwen en gezellige straatjes. We hebben genoten van de sfeer van de stad en de vele leuke winkeltjes en restaurants. Je vermaakt je er prima een aantal dagen ondanks de grootte van de plaats.

De bezienswaardigheden

Een van de hoogtepunten van iedere reis door IJsland is toch de Hier kan je de prachtige Gullfoss waterval, de geothermische krater Strokkur en het historische Thingvellir National Park bezoeken. Dat zal een onvergetelijke ervaring worden.  Deze unieke plekken zijn uniek en laten zien hoe krachtig en indrukwekkend de natuur in IJsland kan zijn.

Naar de lagunes

Wil je een dagje ontspannen? Dan kan je prima een dag vertoeven in één van de heet water lagunes. De bekendste is de Blue Lagoon. Dit geothermische bad is een van de meest populaire bezienswaardigheden van IJsland en het is een heerlijke manier om te ontspannen na een dag vol indrukwekkende natuur. In je badpak plons je hier in het heerlijke water. Ondanks de koude temperatuur buiten, zijn de baden heerlijk warm en dat zorgt voor een ultiem ontspannen belevenis.

Zelf op pad

Maar daarnaast is IJsland ook goed te navigeren en kan je prima met een eigen auto of busje de hort op. Zo kun je het binnenland van IJsland verkennen. Daar zie je de prachtige Vatnajökull gletsjer en de spectaculaire Jökulsárlón gletsjerlagune. Ook hier zal je weer versteld staan van alles wat IJsland te bieden heeft en dat op iedere hoek van de ‘straat’. Je kan dus prima een volledige vakantie aan die stedentrip Reykjavik plakken.

Een vakantie in IJsland zal een onvergetelijke ervaring worden. Van de prachtige natuur tot de unieke culturele ervaringen, een geweldige tijd is gegarandeerd en voor je het weet, wil je na een bezoekje alweer terug. Je raakt niet uitgekeken op de natuur en de ervaringen die je er kunt opdoen.

Recente Blogs