HomeGezondheid & SportUnieke sporten proberen

Gerelateerde Blogs

Unieke sporten proberen

Genoeg lichaamsbeweging is essentieel voor een gezonde leefstijl. Het is dan ook goed om regelmatig te sporten. Voetbal, hockey, basketbal en tennis. Allemaal sporten die je kunt beoefenen. Wil jij eens wat anders proberen? Dan is het leuk om je te oriënteren op sporten waar je normaal gesproken niet zo snel aan zou denken. Laat je inspireren en begin aan een unieke sport. 

Bossabal

De laatste jaren is bossaball steeds populairder aan het worden. Het is een sport die voetbal, volleybal en turnen met elkaar combineert. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat je flink in beweging bent tijdens het bossaballen. Het speelveld ziet eruit als een volleybalveld alleen bestaat het uit luchtkussens en zit er in het midden van iedere speelhelft een trampoline. Tijdens het bossaballen strijden twee teams tegen elkaar. Het doel is om de bal over te spelen naar de andere helft. Raakt de bal de grond, dan heb je een punt. Lukt het jouw team om de bal terecht te laten komen op de trampoline? In dat geval krijg je meer punten. Hoe je de bal speelt, maakt niet uit. Je mag de bal namelijk met je hele lichaam raken. 

KO Fighting Fitness

Ben jij iemand die graag naar de sportschool gaat, maar zou je weleens wat anders willen doen? Dan is KO Fighting Fitness echt iets voor jou. Dit is een vechtsportschool waar je mee kunt doen aan groepslessen, maar je kunt ook aan je persoonlijke doelen werken. Samen met een gecertificeerde trainer ga je aan de slag met MMA, Brazilian jiu jitsu, personal training of kickboksen. Helemaal enthousiast geworden? Kijk dan naar alle mogelijkheden bij sportschool Loosduinen.

Voetbalsquash

De naam zegt het eigenlijk al, deze sport combineert voetballen met squashen. Je vraagt je vast af hoe dit er dan precies uitziet. Voetbalsquash speel je in een reguliere squashhal. Het lijkt eigenlijk ook erg op squashen. Het enige is dat je geen raket gebruikt. Je mag de bal spelen met je hele lichaam behalve je armen en handen. Verder mag je per beurt de bal maximaal drie keer aanraken en de bal mag slechts één keer stuiteren. Een hele uitdaging dus. Ben jij benieuwd? Check dan snel of voetbalsquash bij jou in de buurt mogelijk is. 

Horseball

Van horseball heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Het is dan ook geen bekende sport. Toch is deze sport ontzettend leuk! Horseball is een sport waarbij twee teams van zes mensen tegen elkaar strijden. Deze mogen bestaan uit zowel vrouwen als mannen. Verder is er één bal aanwezig in het spel. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door de bal door een korf te gooien. Het lastige aan deze sport is dat je alles doet op de rug van een paard. Het lijkt dan ook een beetje op polo. Let op, om horseball te kunnen spelen moet je wel een ervaren ruiter zijn. 

Recente Blogs