HomeGezondheid & SportFitness met gezonde maaltijden

Gerelateerde Blogs

Fitness met gezonde maaltijden

2022 is net begonnen dus dat betekent dat er weer een heleboel nieuwjaar resoluties zijn. De een komt minder vaak voor dan de ander, maar een ding weten we wel: Fitness en bulken komen bij veel mensen erg vaak voor. En dat is natuurlijk helemaal goed. Een gezond lichaam is voor iedereen van belang en door fitness valt dit zeker te behalen. Voor een gezond lichaam is er nog meer nodig, namelijk ook goed en gezond eten. Fitness maaltijden en bulk maaltijden zijn daarom een must om te helpen bij een gezond en fit lichaam. Hieronder zullen een paar tips worden gegeven om jouw perfecte lichaam te krijgen.

Bulk maaltijden

Training, voeding en herstel zijn de 3 belangrijkste dingen om een gezond lichaam te krijgen. De training is voor de persoon zelf te bepalen wat hij of zij wilt, maar een maaltijd is erg van belang. Bulken is daar perfect voor. Bulken is een periode waarin je spiermassa opbouwt. Dit doe je door meer calorieën te eten dan je verbruikt op een dag. Deze extra calorieën voorzien de spieren van brandstof om meer massa en kracht op te bouwen. Pasta, rijst en omeletjes zijn daar veel voor gebruikt. Niet schrikken als je opeens aankomt, spiermassa is namelijk zwaarder dan vet.

Fitness maaltijden

Voor alle oefeningen die je uitoefent bij het trainen is energie nodig. Die energie moet je natuurlijk uit je voeding halen. Wat een handige manier is om deze energie tot je te nemen is mealpreppen. Eenmaal vermoeid van training kan je niet altijd evenveel zin hebben om nog een maaltijd te bereiden. Als je een week van tevoren of voor je training alvast je maaltijd maakt, kan je deze meteen na de training eten. Stop dit in bakjes in de ijskast en dan zou je dit altijd later kunnen verwarmen. Een pasta zou je natuurlijk ook koud kunnen eten. Het ligt er gewoon net aan waar jij meer zin in hebt.

Herstel

En als laatste het herstel. Als je eenmaal heb gesport en je de juiste hoeveelheid calorieën tot je hebt genomen, is het verzorgen van je lichaam nog niet klaar. Om te zorgen dat je de volgende dag niet een al te verzuurd lichaam zult krijgen, zijn er een aantal dingen die je nog kan doen. Het gerucht over koud douchen is zeker iets wat kan helpen, maar wat vooral helpt, is goed slapen, massage en, om nogmaals te herhalen, goede voeding. Heel veel succes met de Nieuwjaars resolutie en stay motivated!

Recente Blogs