Een nieuw jaar, is nieuwe kansen. En dat kan ook toevallig zijn met een nieuwe baan. Of misschien wil je wel fris en fruitig starten met een nieuwe garderobe voor werk. Het kan allemaal. En dan moet je wel goed bedenken wat je naar je werk kan en wilt dragen uiteraard.

 

In pak naar werk

Bij sommige banen, hoe ouderwets het soms klinkt, moet je in pak naar werk. Nou ouderwets, soms is het gewoon nodig en moet je netjes en representatief naar het werk komen. Denk bijvoorbeeld  aan werk als een advocaat. Dan moet je met een nette jacquets naar het werk komen. Zo moet je dan ook met nette broeken en pakken naar het werk komen. Geheel in pak naar werk en compleet met stropdas. Wanneer dat zo is, dan moet je natuurlijk wel voorzien zijn van voldoende pakken. En regelmatig moet je dan ook wel nieuwe pakken aanschaffen omdat jouw pakken ook slijten. Net als normale kleren. En dan moet je wel geregeld nieuwe pakken aanschaffen. Dus zorg er voor dat je altijd voorzien bent van een goed pak zodat jij representatief op werk kan verschijnen. En meerdere pakken is dan ook wel fijn. Want telkens in hetzelfde pak aan komen zetten, dat is natuurlijk ook niet altijd even fijn. Je wilt wel goed en professioneel over komen.

 

Casual werkoutfit voorschriften

Het kan ook zo zijn dat jij in jouw eigen kleding naar werk kan komen. Wel is het altijd zo dat je representatief en netjes op werk moet verschijnen. Je kan natuurlijk niet altijd met scheuren in je broek ergens komen. Misschien mag dat wel van de baas, maar het kan voorkomen wanneer er klanten of potentiële klanten langs komen je natuurlijk wel netjes gekleed wilt zijn en da is het soms wel eens handig om een nette broek aan te hebben en niet eentje die vol zit met scheuren. Ook natuurlijk met bovenkleding is het soms erg belangrijk om netjes en representatief te verschijnen. 

En het verschilt natuurlijk ook nog in de zomer en de winter. Want in de winter heb je sneller laagjes aan en een vestje of een trui en in de zomer vaak wat bloter. Ook vooral omdat het weer buiten warmer is. Maar ook hierbij is het dan erg belangrijk om te weten wat je wel en wat je niet kan dragen naar werk toe. Er zit soms namelijk een verschil in wat je wel buiten werk kan dragen en wat je tijdens werkdagen en kantoor uren kan dragen.