HomeMode & BeautyJe nieuwe look shoppen? Hier moet je op letten!

Gerelateerde Blogs

Je nieuwe look shoppen? Hier moet je op letten!

Ben je van plan wat nieuwe kleding aan te schaffen of is het hoog nodig om wat kleding weg te doen en daar wat voor in de plaats te kopen? Tegenwoordig kijken we niet meer naar alle het kleding stuk maar ook naar de achtergrond ervan. Waar komt het kledingstuk vandaan en van welke materialen is het gemaakt? Dit zijn vragen we onszelf steeds vaker stellen nadat er meerdere malen in de media naar voren is gekomen dat bepaalde kledingwinkels op een minder goede manier hun kleding laten maken. Daarom geven wij je in deze blog een aantal tips en tricks mee waardoor je altijd twee keer nadenkt voordat je die ene leuke aanbieding meepakt.

Materiaal

Van wat voor materiaal zijn jouw huidige schoenen gemaakt? Hoogst waarschijnlijk weet je dit niet direct. Hier is verder niets mee aan de hand maar de laatste jaren letten we als maatschappij steeds meer op het soort materiaal dat gebruikt is voor onze kleding. Neem bijvoorbeeld de veja sneakers dames. Deze zijn gemaakt van eco-katoen en wild rubber. Een voorbeeld van hoe eco-friendly schoenen kunnen zijn. Het merk heeft nog meer artikel. Veja heren zijn ook erg populair en eco-friendly.

Bij het kopen kan je altijd nagaan waar het kledingstuk van gemaakt is. Online zal dit altijd beschreven staan en in de winkel kan je dit altijd nagaan bij een verkoopmedewerker.

De herkomst van je kleding

Weet jij waar jouw kleding vandaan komt? Het is iets waar we ons de laatste jaren steeds vaker in verdiepen. En dat is logisch aangezien we als maatschappij steeds meer te besteden hebben. Hierdoor hebben we meer ruimte (financieel) om te kijken waar ons product vandaan komt. Daarbij kijken we vaak ook hoe onze kleding is gemaakt. Na een aantal berichten in de media dat grote winkelketens hun kleding in arme landen laten maken tegen lage prijzen, worden we er steeds meer bewust van. Het is daarom ook logisch dat we steeds meer kijken naar de herkomst van onze kleding, aangezien we bereid zijn meer uit te geven zodat onze kleding die we dragen op een eerlijke manier gemaakt is.

Oude kleding weggooien of weggeven?

We letten steeds meer op verspilling van spullen, zo ook bij dat van kleding. Daar waar we vroeger vaak onze kleding weg deden, doneren we dit steeds vaker aan goede doelen. Daarbij kan je ook kijken of je jouw kleding weg kan geven aan iemand bij jou in de buurt of bij de kringloopwinkel.

Recente Blogs