Ik heb sinds een tijdje een nieuwe hobby. Mijn nieuwe hobby is fotografie. Hiervoor heb ik een hele cursus gevolgd. Zo weet ik welke iso ik nodig heb en op welke instellingen ik mijn camera moet hebben staan. Dit alles om de prefecte foto te kunnen maken. Zo heb ik ook een instagramaccount aangemaakt om mijn foto’s te kunnen laten zien. Hier staan foto’s op van allerlei dingen. Hierbij heb ik ook een cursus fotoshop gedaan. Dit zodat ik mijn foto’s mooi kan bewerken en mijn foto’s nog mooier uitkomen. Zo staan er op instagram foto’s van mijn vakantie die ik heb bewerkt. Het geeft een mooie sfeer weer. En het is een bezigheid in de tijd dat ik niks te doen heb. Beter wat nuttigs en leuks doen dan de hele dag te zitten netflixen.

Mijn digitale camera

Zo heb ik een tweedehands digitale camera gekocht. Voor deze camera heb je dan ook een SD kaart nodig. Dit is nodig om al de foto’s op te kunnen slaan. Anders ben ik direct alle foto’s kwijt. Zo moest ik online ook even zoeken naar een SD. Zo kwam ik op cameranu.nl terecht. Hier was keuze uit heel veel SD kaarten. Gelukkig kon ik door middel van het filter systeem snel komen op de kaart die ik nodig had. Je kon namelijk filteren op prijs, opslagcapaciteit, snelheidsklasse, merk en leessnelheid. Zo kon ik precies aanklikken wat ik nodig had en kreeg ik een keuze uit een aantal SD kaarten die voldeden aan mijn eisen. En het belangrijkste voor mij was vooral hoeveel geheugen ik nodig heb. Ik was van plan veel foto’s te maken en had dan ook een groot geheugen nodig. Ook stond eronder aan de site alle informatie om de perfecte SD kaart uit te kunnen kiezen.

Old but new

Naast de nieuwe digitale camera’s heb ik ook een oude camera gekocht. Deze heb ik gekocht om aan te gaan sleutelen. De camera werkte niet perfect meer. Ik bedacht deze camera te kopen en weer als nieuw ging maken. Of nou nieuw is een groot woord, als goed werkend maken. Deze camera’s zijn erg zwaar en je moet scherpstellen met de hand. Dus dat maakt het maken van een foto lastig maar het is wel leuk om te leren. De camera zelf heeft ook nog een filmrolletje. Dus je moet altijd wachten om te kunnen zien of de foto leuk is. Ook heb je daarnaast één kans om de foto te maken. Want als je vijf keer van hetzelfde een foto maakt zit het rolletje zo vol.