HomeVrije tijd & VakantieZo maak je heerlijke gerechten met saus en Ipa bier

Gerelateerde Blogs

Zo maak je heerlijke gerechten met saus en Ipa bier

Misschien heb je zin in een biertje. Je bent zeker niet de enige, maar ook niet het enige persoon dat moeite heeft om te kiezen. Anno 2021 is de keuze enorm. Tegenwoordig kun je kiezen voor een sterk bier, een pilsner, een lager, een ale, of een stout. Deze stijlen hebben over het algemeen een hoog alcoholgehalte, wat betekent dat je ze ook kunt gebruiken om te koken. En wat dacht je van Ipa bier? Tijd om eens een blik te werpen op bier in de keuken. Hoe maak je van een maaltijd met bier een groot succes?

Welke bieren zijn geschikt voor een etentje?

Wanneer je van plan bent om een maaltijd te serveren tijdens een etentje, zijn pilsbieren een goede keuze. Die hebben over het algemeen de meeste smaak en aroma.  Pilsbieren hebben een zeer hoppige smaak, dus sommige gasten zullen niet van het hoparoma houden. Overweeg een pilsner voor die maaltijd en een pale ale of een Ipa bier voor de volgende.

India pale ale

Nu iets totaal anders. We weten allemaal dat IPA's hoppige bieren zijn, maar het zijn niet de enige bieren met die eigenschap. Neem nu de India Pale Ale. Dit bier heeft eveneens een hoppige smaak. IPA's en pale ales zijn dan ook een goede combinatie en zijn bovendien goed als kookbier. 

Ipa bier en sauzen

Tijd om de keuken in te gaan met bier en sauzen. Wanneer je een kant-en-klare saus koopt, is dat meestal een mengsel van tomaten, knoflook, uien en wijn. De smaak van de saus hangt af van alle ingrediënten die erin worden verwerkt, maar ook van de tijd die nodig is om de saus te koken en de warmte die wordt gebruikt om de saus te maken. Bij deze een aantal tips saus te maken die je doet watertanden. In combinatie met Ipa bier is het helemaal genieten geblazen!

Hoe selecteer je de perfecte tomatensaus?

Wil je een gerecht maken met bier en tomatensaus? Begin dan ook met het selecteren van een smaakvolle tomatensaus. Sommige van de beste sauzen die er zijn komen uit Italië. Het is belangrijk om een saus te kiezen die niet te zuur is. Je wilt een saus die zuur genoeg is zodat je om meer wilt vragen. Dit maakt je saus uniek en geeft hem een extra dimensie.

Beperk de hitte

Maak een saus niet te warm. En beperk de hitte tot een minimum. De meeste tomatensauzen zijn behoorlijk heet, maar het is heel makkelijk om de saus zo heet te maken dat je je mond verbrandt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Er zijn sauzen die precies de juiste hoeveelheid hitte hebben en geweldig zijn met pasta, maar de meeste sauzen hebben wat hitte nodig om ze op gang te krijgen.

Haal al je creativiteit uit de kast

Maak niet alleen een gerecht met Ipa bier en tomatensaus. Met een beetje creativiteit kun je er nog veel meer van maken. Probeer verschilende soorten bier, azijn, kruiden of andere specerijen aan de saus toe te voegen om iets nieuws en anders te maken dat heerlijk is. Je kunt eventuel ook sauzen maken die minder wrang zijn dan andere. Deze worden meestal gemaakt met azijn of citroensap of andere citrusgebaseerde ingrediënten. Eet smakelijk!

Recente Blogs