HomeVrije tijd & VakantieGoedkoop stappen: hoe doe je het?

Gerelateerde Blogs

Goedkoop stappen: hoe doe je het?

Veel mensen vinden uitgaan hartstikke leuk om te doen, maar het kan best een beetje kosten. Niet iedereen heeft het geld om er elke keer een groot feest van te maken, zeker niet wanneer u vaak uitgaat. Dan wordt het tijd om te kijken naar goedkopere manieren om er nog steeds een leuke avond van te maken. Die manieren staan hier beschreven!

Tip 1: bepaal vooraf een budget

Deze tip ziet u vast wel vaak terug, omdat het een goede tip is! Een budget bepalen van tevoren zorgt ervoor dat er niet te veel geld wordt uitgegeven, maar kan ook helpen met hoe veel er gedronken wordt. Voordat u en uw vrienden op stap gaan, kan er een budget opgesteld worden. Neem dit budget contant mee in plaats van met een pinpas. Zo weet u zeker dat er niet meer geld uitgegeven gaat worden. Daarnaast is het veiliger! Een pinpas kan gestolen worden, wat veel zorgen en verlies kan brengen. Beter om die maar thuis te laten dan.

Tip 2: de drankjes

Het duurste gedeelte van een avondje stappen, zijn meestal wel de drankjes. Om de kosten van de alcohol iets te verlagen, kan er water gedronken worden door de avond door. Dit is beter voor de portemonnee, maar ook voor het lichaam. Alcohol neemt namelijk vocht op en, door genoeg water te drinken, komt dit vocht weer terug. Drink daarnaast niet te veel. Het is niet nodig om elke keer veel alcohol te drinken, het kan ook zonder.

De derde tip is om rondjes te vermijden. Bij rondjes wordt er een drankje voor de hele groep betaald, wat natuurlijk snel zal oplopen. Lukt het niet om dit te doen? Zorg er dan voor dat het rondje dat u betaald bestaat uit goedkopere drankjes, zoals bier of wijn.

Tip 3: thuis eten en drinken

Zoals al eerder gezegd, zijn drankjes waarschijnlijk het duurste gedeelte van uitgaan. In de club drinken kan vermeden worden, volledig of grotendeels, door thuis al wat te drinken. Alcohol uit te supermarkt of slijterij is over het algemeen een stuk goedkoper voor hetzelfde drankje. Er kan dus thuis wat gedronken worden voordat jullie uitgaan. Dit is goedkoper en kan ook erg gezellig zijn. Let er wel op dat er niet te veel gedronken wordt. Wanneer er doordeweeks weinig of niet gedronken wordt en in het weekend ineens heel veel, kan dit negatieve effecten hebben op het brein. Het wordt ook wel binge drinken genoemd en kan erg gevaarlijk zijn. Drink daarom altijd met mate.

Vooraf kan er daarnaast thuis gegeten worden. Hapjes buiten de deur zijn, net zoals drankjes, niet de goedkoopste. Het is wel belangrijk dat er wat gegeten wordt wanneer er veel gedronken wordt, omdat dit gezonder is voor het lichaam. Neem desnoods wat eten mee, als dit mogelijk is.

Tip 4: doordeweeks

Als laatste tip nog een korte: ga doordeweeks stappen. Over het algemeen zijn de prijzen lager doordeweeks, zeker in het begin van de week. Dit zal zeker niet voor iedereen mogelijk zijn, maar heb je tijd? Dan kan het goed zijn voor de portemonnee om niet in het weekend uit te gaan.

Recente Blogs